verantwoord zonnen

Waarom houden we toch zo van de zon?

De zon doet veel met iemand, daarom is het grotendeel van de mensen ook echt fan van de zon. De 3 belangrijkste dingen die de zon met je doet:

Ontspanning van de spieren

De zon en warmte zorgen ervoor dat je spieren ontspannen, wat erg prettig aan voelt. Even helemaal relaxen dus.

Aanmaak hormoon Endorfine

De zon zorgt er ook voor dat je lichaam Endorfine aanmaakt. Een stofje wat je vrolijk en happy maakt. Goed voor je humeur dus!

Een goede gezondheid

Vooral voor mensen die een tekort hebben aan vitamine D is de zon een uitkomst. Het zorgt voor de aanmaak van deze vitamine en dus een betere gezondheid.

Hoe kun je verantwoord zonnen?

Het blijft een feit, we voelen ons beter als de zon schijnt. Helaas wonen we in Nederland en in ons “koude kikkerlandje” hebben we ook te maken met periodes van regen, wind en zelfs sneeuw. De periode dat we in Nederland kunnen zonnen is maar kort, maar gelukkig zijn daar zonnestudio’s voor bedacht!
Een hele uitkomst inderdaad, maar hoe zorg je er nu voor dat je verantwoordt kunt zonnen? Te veel zon kan natuurlijk weer nadelig zijn voor je huid, dus helpen wij je graag door mee te kijken naar jouw huid en gezondheid. Zo kunnen we samen bepalen wat voor jou verantwoord zonnen in houdt. En niet alleen vooraf, maar ook tijdens je tweede bezoek en zelfs achteraf helpen we je graag. Zo zorgen we er samen voor dat jij optimaal en zo lang mogelijk van jouw bruine kleurtje kunt genieten!

Europese wetgeving

In Europa heeft men een wet samengesteld die ervoor zorgt dat iedereen veilig en verantwoord kan zonnen. Hierin is bepaald hoeveel Uv-licht er uit onze zonnebanken ma komen en hoe onze klanten veilig kunnen genieten. Onze zonnebanken geven niet meer Uv-licht dan er is toegestaan. Dit betekent niet dat je ongelimiteerd kunt genieten van de zonnebank, maar wel verzekerd bent van een gezonde hoeveelheid zon. Op en top genieten dus van jouw zon moment zonder je zorgen te hoeven maken.
Uit onderzoek is zelfs gebleken dat je beter af en toe een zonnebankje kunt pakken dan de zon te vermijden. Dit is beter voor je huid, je spieren en jouw gezondheid. Maar ook je humeur knapt er vaak goed van op. Reden genoeg dus om eens langs te komen in 1 van onze 2 filialen!

Bereken uw huidtype?

Huidtype 1Erg gevoelig, verbrandt altijd, wordt niet bruin.

TOCH NOG VRAGEN?

Heb je na het bekijken van onze website toch nog vragen of wil je graag direct persoonlijk iemand spreken? Wij staan voor je klaar. Bel ons op onderstaande nummers, of kom gerust eens vrijblijvend langs!

Zonnestudio Sunkissed Vleutenseweg 285 3532 HE Utrecht

030 – 785 80 52
Dagelijks geopend van 10:00 tot 22.00 uur